حضور ۱۲ نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران در میان اساتید یک درصد برتر پراستناد جهان
امروزه استناد به عنوان مهم ترین شاخص تعیین میزان اثرگذاری در پژوهش در سطح بین المللی پذیرفته شده و میزان مرجعیت علمی را بیان می کند. قرار گرفتن در جمع پژوهشگران یک درصد برتر دنیا نیازمند به کارگیری راهبردها و راهکارهای مناسب و همچنین تلاش و پشتکار است. نگاهی به تعداد پژوهشگران یک درصد برتر کشور به نسبت کل اعضای هیات علمی کشور موید این ادعا می باشد، اما نباید فراموش کرد که مهمترین رکن در پژوهش، مسئله محوری است. در کوتاه مدت یا بلند مدت بهترین هدف برای پژوهش، تبدیل علم تولید شده به ثروت و قدرت است، بنابراین تبدیل شدن به پژوهشگر یک درصد برتر بين المللی به تنهايي نمي تواند هدف مناسبی باشد.
پایگاه ESI (از محصولات موسسه کلریویت آنلیتیکس) پس از دریافت داده های پایگاه استنادی وب آوساینس، نویسندگان را براساس مجموع استنادهای دریافتی (در بازه زمانی ده ساله) در رشتههای ۲۲ گانه علم به صورت جداگانه مرتب و سپس یک درصد اول آن ها تحت عنوان پژوهشگران یک درصد برتر معرفی می شوند.
علی رغم اینکه دسته بندی ۲۲ گانه ارائه شده توسط پایگاه ESI بسیار کلی است، اما یک پژوهشگر می تواند در چند حوزه قرار گیرد. لازم به توضیح است که برای قرار گرفتن در جمع پژوهشگران يك درصد برتر، آستانه استنادی تعيين شده که هر دو ماه یکبار روزآمد مي گردد.
براساس آخرین به روزرسانی پایگاه ESI در سپتامبر ۲۰۲۴، ۱۲ نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ايران در فهرست اساتید یک درصد برتر جهان در حوزه های مهندسی، شیمی، ریاضی، و علوم کامپیوتر قرارگرفتند. ضمن این که دو نفر از اعضای هیات علمی در فهرست پژوهشگران یک درصد برتر دو حوزه موضوعی قرار دارند. اسامی اساتید یک درصد برتر دانشگاه علم و صنعت ایران به تفکیک حوزه موضوعی و به ترتیب رتبه جهانی در ادامه قابل مشاهده است.