چاپ مقاله‌ عضو هیئت علمی دانشکده فناوری‌های نوین دانشگاه علم و صنعت ایران در مجله معتبر Renewable and Sustainable Energy Reviews – سال ۲۰۲۴

دکتر ابولفضل احمدی، عضو هیئت علمی دانشکده فناوری‌های نوین و محمد مهدی فروتن، دانشجوی کارشناسی ارشد، موفق به انتشار و چاپ مقاله‌ای در سال ۲۰۲۴ تحت عنوان «طراحی و بهینه‌سازی یک سامانه تولید چندگانه توان، آب شیرین، هیدروژن، اکسیژن و آب گرم به کمک یادگیری ماشین و الگوریتم گرگ خاکستری از منظر متغییرهای ترمودینامیکی و اقتصادی» در ژورنال بین المللی Renewable and Sustainable Energy Reviews  گردیده اند.

این مقاله تحت عنوان «Machine learning-based optimization and 4E analysis of renewable-based polygeneration system by integration of GT-SRC-ORC-SOFC-PEME-MED-RO using multi-objective grey wolf optimization algorithm and neural networks» در مجله  Renewable and Sustainable Energy Reviews با ضریب تاثیر ۱۶.۳ منتشر شده است.

این مجله که توسط انتشارات الزویر (Elsevier) منتشر می‌شود، بر هفت جنبه در حیطه انرژی، شامل: منابع، کاربرد و بکارگیری انرژی، محیط‌زیست، پایداری، سامانه‌های انرژی و جنبه‌های فنی-اجتماعی-اقتصادی تمرکز دارد.

در سال‌های اخیر اهمیت انرژی بیش از پیش برجسته شده است. با توجه به افزایش جمعیت کره زمین و اهمیت رفاه بیشتر برای ساکنان آن لزوم تولید انرژی بیشتر برای تحقق این هدف معنا پیدا می‌کند. در راستای این هدف، انجام فعالیت‌های واحدهای تحقیق و توسعه در این حیطه بسیار الزامی است. با توجه منابع انرژی از قبیل فسیلی و تجدیدپذیر و با حفظ مفهوم توسعه پایدار و حفظ حساسیت‌های انرژی و با تکیه بر تکنولوژی روز قادر به استفاده از این منابع در راستای اهداف ذکر شده خواهیم بود. با ظهور سامانه‌های انرژی نوین از قبیل پیل سوختی و الکترولایزر براساس خصوصیات و مزایای آن‌ها، سامانه‌های گوناگونی برای تولید و بهره‌وری انرژی در مقیاس‌ مختلف با تکیه بر یکپارچه‌سازی سامانه‌های کلاسیک با سامانه‌های تجدیدپذیر و نوین، قابل توسعه و بکارگیری می‌باشند.

در مقاله پیشرو، یه سامانه تولید چندگانه به منظور تولید الکتریسیته، هیدروژن، اکسیژن، آب شیرین و آب گرم طراحی و از منظر فاکتورهای ترمودینامیکی و اقتصادی از قبیل انرژی، اگزرژی، اگزرژی-اقتصادی و اگزرژی-زیست‌محیطی ارزیابی شده است. این سامانه با محرکه سوخت متان و انرژی خورشیدی بر مبنای چرخه توربین گاز و پیل سوختی اکسیدجامد طراحی شده است. همچنین برای بدست‌آوردن نقطه بهینه عملکردی، بهینه‌سازی مبتنی بر شبکه عصبی و الگوریتم گرگ خاکستری انجام شده است. لازم به ذکر است که تاثیر متغییرهای اثرگذار بر عملکرد سامانه بطور مفصل مورد بحث قرار گرفته است. مقاله پیشرو، با بهره‌گیری از یکپارچه‌سازی چرخه توربین گاز و پیل سوختی اکسیدجامد به عنوان محرکه برای سایر چرخه‌های ذکر شده با هدف استفاده حداکثری از حرارت اتلافی برای تولید فرآورده‌ها و همچنین حفظ هزینه‌های تولید توان و سایر فرآورده‌ها ارائه شده است. علاوه‌براین به منظور امکان‌سنجی جهت احداث سامانه پیشنهادی در چندین منطقه از مناطق مطرح در دنیا از جمله تهران، این سامانه از جنبه‌های بازگشت سرمایه و هزینه همترازشده تولید برق بررسی شده است.

فهرست